Be A King kun je ook op een hele ‘simpele’ manier maken, voor grote menigten. Dan is het een iets andere samenstelling, maar de ‘feel’ blijft hetzelfde. Natuurlijk is de Be A King Easy wel iets anders dan het origineel. Bij deze de ‘Easy’ uitvoering.

Ingrediënten voor 4 glazen 100 gram (2 espressokopjes) appelmoes 25 gram Koningskruid (± 1 bosje basilicum) 10 gram mint (± 1/ 2 bosje mint) 4 dl wortelsap (te koop in Suup) Zwart witpoeder naar smaak 2 dl niet te dikke kant –en klare karamelsaus of dikke chocolademelk 1 stuk grote appel van Oranje( sinaasappel) of 2 kleine
Categorie Strenght
Be A King EASY
HOE? Snijd van 1 grote sinaasappel 24 partjes. Of van een kleine 12 en dan twee keer! Mix met een staafmixer (of hak het met een keukenmes fijn) de mint, het koningskruid en de appelmoes tot een egaal mengsel. Breng al roerend het wortelsap met het zwartwitpoeder op smaak. Doe in een (champagne) flute de kruidenappelmoesmix, maak dan m.b.v. de bolle kant van een theelepel of een ping pongbal( de bal op de groene vloeistof en dan andere vloeistof op de bal gieten, etc.) een laag van de karamelsaus of dikke chocolademelk. Maak daarop weer, m.b.v. lepel of ping pongbal, een laag van het wortelsap. Haal het dunne plakje wortel door de fijne kristalsuiker en bevestig het aan de rand van het glas , zodat er een kroontje ontstaat. Be A King Easy is ready to Drink!
Drinkwijze Drinkwijze: Roer het drankje door elkaar. Dan, eerst een partje appel van Oranje uitzuigen, dan een slok Be A King. Per persoon 6 dunne partjes sinaasappel (= kwart) en dus zes slokken…….

Glas: In een champagneglas (flute)

Mengtechniek: Layers

Garnituur: Roerstaaf en kroontje van wortel

 

Probeer ook eens Het origineel: the Be A King